Dirigent en inspirator Emiel Hoefnagel

emiel omroep gdl
Uit filmpje van Renate Koning Omroep Gelderland

Emiel Hoefnagel

Na zijn studie logopedie startte Emiel Hoefnagel een privépraktijk voor logopedie en zang in Nijmegen. Hij specialiseerde zich in de stem. Tijdens zijn zangstudie volgde hij klassieke zang bij Elena Vink en Harry van Berne en lichte muziek bij Ronald Douglas en Ineke van Doorn op ArtEZ Hogeschool voor de kunsten.

Emiel Hoefnagel studeerde als tenor af en heeft inmiddels heel wat jaren ervaring opgedaan als solist, in bands, professioneel kamerkoor en in vele ensembles waaronder Cantar d’amore en Arpegio Vento. Hij zingt nog steeds voor velen een breed repertoire in vele rollen. Je mag dan ook denken aan Mr. Bojangels  of ABBA. Hier zingt hij de maandelijkse aria in de Bach cantates tot operette en van Monteverdi tot Mozart. Nu gaat hij de uitdaging aan zich als dirigent te presenteren zoals vele professionele zangers hem hierin voorgingen.

Emiel wisselt klassiek graag af met licht. Hij luistert graag naar goede popzangers als John Denver en de schot Marti Pellow. Tot grote vreugde arrangeert hij ook voor het koor, en heeft daarbij goed ieders wensen, ambities en mogelijkheden voor ogen.

Naast muziek is Emiel dol op films en kijkt hij deze graag op zijn 55 inch teevee! Op zijn racefiets beklom hij de Mont Ventoux.

Als logopedist werkt hij vanaf de start in het ParkinsonNet. Hij heeft inmiddels tientallen mensen met de ziekte van Parkinson(isme) leren kennen en doet zijn uiterste best alles uit hen te halen. Naast het laag en luider spreken moedigt hij hen aan te gaan zingen. Zingen geeft je vleugels en verenigt mensen. Het brengt vreugde. Adem en spraak worden extra geactiveerd.

Tijdens zijn werk als logopedist heeft Emiel de afgelopen 12 jaar in het ParkinsonNet veel mensen met de ziekte van Parkinson begeleid.

Onder hen waren er die het zingen erg leuk vonden en het goed konden! ‘Utile dulci’, dacht Emiel. Laten we het aangename met het nuttige verbinden.

Zingen activeert adem en spraak en verenigt mensen. Er gaat geen dag voorbij of Emiel laat de klanken uit zijn keel vloeien.

Hij startte de Mr P’s Singers in mei 2015. Al snel waren er meer dan 30 deelnemers.

Hoogtepunten van 2016 waren de opening van het Parkinsoncafé in Nijmegen en het congres voor Parkinson-zorgverleners in het congrescentrum 1931 te Den Bosch, waar het koor voor 600 man publiek heeft gezongen! Eind 2016 besloot het koor een vereniging te worden.

Deel dit
Webdesign Metziontwerp