Volgende optredens en meer…

  • door
  • nieuws

We vertrokken later dan gepland naar het optreden in het concertgebouw in Amsterdam. Toch konden we van tevoren nog oefenen met Jan Vayne, Pieternel en dirigent Emiel. We hadden daarna ruim tijd voor koffie en om een plaatsje te zoeken.

Lees verder...
Vóór onze zitplaatsen, op het podium, was een scherm waarop we de afbeeldingen die Erik Scherder liet zien konden bekijken. Het was jammer dat hij voor ons minder goed verstaanbaar was. In de zaal was hij wel goed te volgen hoorden we van Bert, Corine, Fred, Coen en Loes. Zij zaten tussen het publiek.

Bij de repetitie speelde Jan Vanye vooral ons eerste nummer, Stad aan de Waal, voor ons te snel. Ook Pieternel moest een ander plekje op het podium zoeken, ze hoorde zichzelf niet spelen, hij maakte erg veel geluid :). Toen we echt aan de bak moesten, gaf Emiel duidelijk het tempo aan en liep het echte optreden gesmeerd! We moesten als tweede koor zingen.

We waren onder de indruk van de andere koren, het klonk fantastisch! Erik Scherder benadrukte nog eens dat samen zingen goed voor je is, dat zelf zingen, muziek beluisteren en maken een positieve  invloed heeft op welzijn en gezondheid. Het afsluitende lied; Do, re, mi….. dat we met iedereen in de concertzaal zongen, was een groot succes. Prachtig geluid, al die zingende mensen.

Bedankt iedereen die bij de organisatie van dit gebeuren meegedacht, meegeholpen en opgetreden hebben. Ook bedankt de Jumbo in de Fenikshof. We kregen een flesje water, een flesje vruchtensap en wat koekjes. De kaas en de bananen hebben we er zelf nog bij gekocht. Dat was maar goed ook want het werd toch iets later dan gedacht, dus een hapje ging er na het optreden wel in. Natuurlijk bedankt Pieternel, haar vioolspel gaf ons optreden iets extra’s.

En last but not least, bedankt Emiel. Bepakt en bezakt met muziekmapjes, fototoestel en wat ie nog meer allemaal bij zich had, heeft ie ons toch maar mooi laten schitteren en een bijzondere avond laten beleven. Tussen al zijn “gewone” werk door heeft ie zaken voorbereid door eerst naar Amsterdam te gaan om een en ander voor te bespreken en daarna heeft ie een vinger aan de pols gehouden met Nan van Groeningen, de man die de organisatie van de show had. Goed gedaan Emiel, ga zo door!

Zo door gaan Emiel…..

Het eerst volgende optreden is zaterdag in ateliermuseum Jac Maris 16 februari 2019. Ieder gaat daar op eigen gelegenheid naar toe. Er zijn twee parkeerplaatsen bij het museum, een rechts en een links van het museum. Er kunnen ongeveer 30 auto’s staan. Er worden veel mensen verwacht, iets om rekening mee te houden. Er is géén invalidentoilet en er is een klein niveauverschil als je  via de grote zaal naar de wc moet. Je kan wel met een rollator of rolstoel  buitenlangs bij het toiletblok komen ( toegang B en C).  Zie: plattegrond museum.  Je kan je bij Mary aanmelden met het formulier op de website. Meer info te krijgen bij Mary.

We zingen:

The Young Ones

Stad aan de Waal

Andere stad

Als sterren aan de hemel staan

Somewhere between

Op deze pagina staan de eerste drie nummers.

En méér….

Er was al een aankondiging van geweest in een eerder nieuwsbericht.

We zingen bij aanvang van een symposium van ParkinsonNet in Duiven op 9 April. Vertrek rond 11.00 uur. Terug rond 14.30 uur.

Binnenkort meer informatie over: tijd, plaats, wat nemen we mee en wat zingen we. We gaan in ieder geval weer met de bus op stap. We hebben een reisvergoeding gevraagd en gekregen voor onze trip naar Amsterdam dus we hebben nog genoeg in kas. Subsidie van de gemeente Nijmegen. Geef graag op tijd aan of je meegaat die dag, het is dan een drukkere periode voor de touringbussen. Opgeven met formulier  voor leden.

 

Zingen met Parkinson 25 april

Zingen met Parkinson 25 april. De website is al geüpdatet.  Daar staat op hoe, wat, waar, en wat het kost. Nu niet in Ede, maar gewoon “bij ons” in ons clubhuis. Wat ook anders is: de Mr P’s Singers betalen voor hun lunch. Er is daarom een apart inschrijfformulier voor koorleden van de Mr P’s Singers. Kosten voor Mr P’s Singers: €5,00. Knop hieronder, maar ook een link naar de pagina in het menu, onder aanmeldformulieren leden.

Pieternel is ook van de partij! We hebben nu gevoeld en gezien wat zingen met een grote groep met je doet en hoe leuk dat is. We nemen maandag een stapeltje flyers mee en vragen je die te delen met geïnteresseerden. Uiteraard alleen voor mensen met Parkinson(isme) en hun partners/mantelzorgers en niet voor de leden van je voetbalclub 🙂 . 

Deel dit