Optreden Concertgebouw Amsterdam

  • door
  • nieuws

Vrijdag 8 februari 2019

Optreden Concertgebouw Amsterdam, geef nu door of je mee gaat.

Op de website is een aanmeldformulier gezet waarop je kunt aangeven of je wel of niet meegaat naar Amsterdam. Doe dit nu omdat de organisatie wil weten hoeveel koorleden meegaan i.v.m.  plaatsen in de bus én voorzieningen in Concertgebouw. Als je later toch iets anders beslist is dat niet zo erg.

Wat gaan wij doen?

Vier koren, waaronder de Mr. P´s Singers, zijn gevraagd voor een muzikale omlijsting. De koren bestaan uit mensen met verschillende hersenaandoeningen (Parkinson koor, Alzheimer koor, Afasie koor, Oncologische patiënten ). De voorstelling is van 20.15 – 22.00 uur. De afzonderlijke koren zullen maar kort optreden waarschijnlijk 2 nummers. Erik Scherder zal de koren “aan elkaar praten”.

De reis

Om in Amsterdam te komen zullen wij een bus huren met WC en de mogelijkheid om enkele vaste rolstoelen te plaatsen; inklapbare rolstoelen kunnen gewoon in het bagagecompartiment. We moeten op tijd vertrekken (uiterlijk 17.00 uur) en zullen pas laat weer terug zijn (ca. 24.00 uur). Het zal dus een lange avond worden. Wat we gaan doen met het eten is nog niet bekend. Misschien moet iedereen er voor zorgen goed gegeten te hebben als je in de bus stapt. De organisatie kan zorgen dat er wat te snacken en drinken is op de terugweg

De voorstelling

Erik Scherder en Jan Vayne geven een bijzonder college in Het Concertgebouw: Science Meets Music . Neuropsycholoog Erik Scherder doet onderzoek naar de invloed van muziek op ons brein. Tijdens dit college vertelt hij hierover, mét muzikale ondersteuning van pianist Jan Vayne. Prof. dr. Erik Scherder vertelt onder meer hoe luisteren, zingen en een instrument bespelen de hersenen verandert en het brein actief houdt.

Bestuur Mr P’s Singers en Emiel Hoefnagel

Deel dit