Een prachtig beeld en een mooie tekst


Mr.P. on the Rock

Toen mij werd gevraagd iets te maken voor de Mr.P’s Singers, met daarbij het symbool van de Parkinson vereniging, heb ik nagedacht over welk materiaal ik wilde gaan gebruiken.

Voor mij was het daarbij belangrijk, dat het materiaal veel zou zeggen over de mens en zijn parkinson, en daarom koos ik voor Indisch speksteen.

Dit speksteen is vaak ’n gelaagde steen, waar onverwachts delen van af kunnen brokkelen en dan moet je je plan aanpassen. Ook zitten er regelmatig harde stukjes in waar je niet omheen kunt en dit dus ook weer om aanpassing vraagt. je kunt het verwijderen met alle gevolgen van dien. Of je accepteert het en bekijkt wat het oplevert en juist dan ervaar je, dat er ander mogelijkheden zijn. 

De vorm van de steen daagde mij uit om zijn lijnen en oorspronkelijke vorm te behouden en het kleurenspel zijn gang te laten gaan.

De vorm deed mij denken aan ’n rots, waar ieder mens graag tegen aan leunt. Enerzijds glad geschuurd en gepolijst, anderzijds de oorsprong zoals de natuur het heeft opgebouwd.

september 2017

Henny Wigman Aalbers

 

 

Deel dit